Hírek, kritikák, érdekességek és minden, ami könyv

bemutatkozás

Cytat

Cytat

Keresés ebben a blogban

közösségi oldalak

                   

Cybertámadás az HBO-nál


Bár szinte tegnap történt, hogy betörtek a Disney rendszerébe, és megszerezték Karib-tenger kalózai új részét, úgy látszik a hackerek máris megtalálták következő célpontot, az HBO-t.

Az Entertainment Weekly tudósítása szerint 1,5 terabyte adatot nyúltak le a csatornától. A Ballers és a Room 104 című sorozatok következő részének kalóz verzióit már fel is töltötték az internetre, míg a Trónok harca forgatókönyvével fenyegetőznek. Elméletileg csak a negyedik rész forgatókönyvét sikerült megszerezniük, de az HBO még nem kommentálta, hogy miket loptak el.

Reggel az HBO elnöke és vezérigazgatója, Richard Plepler e-mailt küldött az HBO dolgozóinak, amiben figyelmeztette őket a jogsértésre: "Valószínűleg a legtöbb ember már hallott arról, hogy a vállalat felé egy cyber incidens irányult, aminek során védett információkat, beleértve programokat loptak el. Az ilyen jellegű beavatkozás nyilvánvalóan mindannyiunk számára zavaró, zavaró és zavaró. Biztosíthatom Önöket, hogy a vezetőség és a technológiai csapat külső szakértőkkel együtt dolgozik a kollektív érdekek védelme érdekében. Az erőfeszítések a többi részlegen nem voltak óriásiak. Ez a tankönyvi példája az HBO csapatmunkájának. A probléma, ami előttünk áll, sajnos túlságosan ismerős a mai világban. Mint minden olyan kihívással, amivel valaha szembesültünk, sikeresen keresztül fogunk haladni, efelől kétségem sincs."  

Vasárnap a hackerek névtelen e-maileket küldtek jó pár riporternek: "Üdv az emberiségnek. A cyber tér korszakának legnagyobb szivárgása történik. Hogy mi a neve? Oh, el is felejtettem mondani. Ez a HBO és a Trónok harca...... !!!!!! Szerencsés vagy, hogy első lehetsz az úttörők és a tanúk között és letöltheted a szivárgást. Élvezd és szórd a szavakat. Aki jól terjeszt, annak interjút adunk. Az HBO zuhan.

Az nem világos, hogy a hackereknek az HBO megsértésével sikerült-e megszerezni, amire a foguk fájt - a következő részek a vállalat legnagyobb slágeréből, a Trónok harcából. Eddig egyetlen rész sem szivárgott ki.

----------------------------------------------------------------------
Frissítés: 2017. 08. 04.

Idő közben felkerült az internetre a 4. rész, szerencsére nem túl jó minőségben. Tehát a hackereknek nemcsak a forgatókönyvet sikerült megszerezni. Én azoknak a népes táborát bővítem, akik kitartanak amellett, hogy ilyen áron nem kell nekünk. Köszönöm szépen, maradok a hétfő hajnali háromnál.
A részt egyébként a Google Drivera lett feltéve, ami gyorsan elterjedt a Redditen. Ezt szerencsére szerzői jogok megsértése miatt törölték.
A hackerek viszont tovább fenyegetőznek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | PATREON.