Hírek, kritikák, érdekességek és minden, ami könyv

bemutatkozás

Cytat

Cytat

Keresés ebben a blogban

közösségi oldalak

                   

Trónok harca SPOILERES kibeszélô | S7E3


Rengeteg olyan sorozat van, ami pár évad után kifullad, ahol a forgatókönyvírók önmagukat ismétlik, a cselekmény fordulatmentes, körülbelül csak ezért nézik az emberek, mert már megszokták, hogy ez az esti program. Ha azt hiszed, hogy a Trónok harcára ez mind igaz, hát nagyot tévedsz, barátom. Itt még csak most, az utolsó előtti évadban kezdődik a java.

Remélem, mostanra már mindenki megnézte a Trónok harca 7. évad 3. részét, ami The Queen's Justice címre hallgat, mert most részletekbe menően megbeszéljük, mit láttunk a képernyőn.

HA MÉG NEM LÁTTAD, NE OLVASD TOVÁBB!!!
Én szóltam...




A sorozattörténelem egyik legvártabb jelenetének Daenerys Targaryen én Jon Snow találkozása számít. Nos, úgy tűnik, végre eljött az idő, hogy ezt láthassuk. Az intró után (amit egyszerűen nem lehet megunni, ráadásul sokszor itt is érdekes dolgokra figyelhet fel az ember) kapásból a lényegre ugrunk. Jon, Ser Davos és pár emberük partra szálltak Dragonstone szigetén, ahol nem más várja őket, mint a jó öreg Tyrion. Köszöntik egymást, Jonéktól elszedik a fegyvereket, majd elindulnak a palota felé, ahol persze "összefutnak" Dany imádott sárkányaival.

Imádtam kettejük társalgását

Itt, gondoltam naivan, biztosan snittváltás lesz. Persze, elhúzzák a mézesmadzagot az orrunk előtt és a nagy találkozás majd valahol az epizód közepén, vagy a végén lesz. DE NEM! Dany a vendégeket saját nevének és titulusainak felsorolásával köszönti. Akik arra gondoltak, hogy Jon térdre fog ereszkedni, egyrészt a béke miatt, másrészt azért, mert nem igazán tartja magát királynak, igencsak meglepődhettek, ugyanis a srác kerek perec megmondja, hogy ő csak sárkányüvegért jött és nem fog hajlongani.

Csak úgy szálltak a beszólások

Még 2015-ben megkérdezték Elilia Clarke-ot (Daenerys), hogy szerinte milyen lenne, ha a karaktere és Jon találkoznának. Akkor ezt nyilatkozta: "Ha Jon és én találkoznánk, az érdekes lenne. Meg persze vicces is, de szerintem Daenerys végül jól fenékbe billentené."
Most így vélekedett: "Biztos voltam benne, hogy ebben az évadban lesz (a találkozás). Szórakoztató volt eljátszani — Nem kedveli őt és nem hisz neki. (Daenerys Jonnak)"

Íme Kit Harington (Jon) véleménye:

A következő képsorokban látjuk, ahogy Theont felhúzzák egy hajóra. A sráctól megkérdezik, hogy mi történt, hol van Yara. Hogy pontosan mi történt vele, miután Euron elfogta, az ezután derül ki. Láncra kötve vonul végig King's Landing utcáin Ellariával és lánya, Tyene-nel a háta mögött. Utóbbi kettőt Euron átadja Cersei-nek, míg Yarával többet nem találkozunk a részben. (Lehet, hogy ez így jobb is...) Cersei persze két foglyával azonnal elszámol, majd kiegyenlíti a számlát. Aztán pedig Jamie-vel tölti az éjszakát... (Jamie, kérlek, nyisd már ki a szemed! Teljesítsd be a jóslatot!)

Euron őrültebb, mint valaha

Visszatérünk Dragonstone-ba, ahol Tyrion elbeszélget Jonnal a sárkányüvegről és a másokról, majd azt tanácsolja Dany-nek, hogy akármennyire hülyeségnek hangzik, bízzanak meg észak királyában.  Daenerys pedig négyszemközt felajánlja Jonnak a sárkányüveget.
Imádom Tyrion szövegeit, ahogy simán meg tud győzni bárkit.
"Give him something by giving him nothing." azaz adj neki valamit úgy, hogy nem adsz neki semmit... mert ugye Daenerysnek nem számít a sárkányüveg...


A következő snitt Winterfellbe visz el minket. Sansa még mindig egy Disney hercegnő, a nyakán pedig még mindig ott lóg Kisujj és traktálja a hülyeségeivel... Váratlan dolog történik. Megérkezik Bran, aki valamiért eléggé hidegen üdvözli nővérét és beszélget vele. Ki tudja, talán látja, hogy Sansa végül megadja magát Kisujj lázításának...

Micsoda boldogság

Idő közben Samnek sikerült leszednie a szürkehámot (bajban vagyok, mert angolul nézem a sorozatot... ott greyscale a neve), amit a kőembertől szerzett még az előző évadban. Kap is ezért egy szidásba burkolt dicséretet, így előrelépett iratmásolónak. 

Jobb, mint éjjeli edényt pucolni...

Ismét Dragonstone. Daenerysék taktikai megbeszélést tartanak. Tyrion elárulja a tervét, miközben a kép helyszínt vált. Láthatjuk, ahogy a makulátlanok megrohamozzák Casterly Rock várát és csellel be is veszik azt.
Ez a vár sem bevehetetlen...

Jamie-ék sem tétlenek, ugyanis a Lannister sereg Highgardenhez vonul és be is jutnak a Tyrell ház várába. Olenna már várja a Királyölőt. Jamie szíve megesik a szegény idős asszonyon, nem akarja Cersei-re bízni a megölését.  Olyan mérget kever a borába, amitől Olenna nem fog szenvedni, miközben meghal. Az öreg ezt úgy hálálja meg, hogy közli Jamie-vel, ő ölte meg Joffrey-t.
Virtuális pacsit neki
 Izgalmakkal teli részen vagyunk túl, de ez még semmi ahhoz képest, ami előttünk áll. Mindezt igazolja a következő rész trailere:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | PATREON.