Hírek, kritikák, érdekességek és minden, ami könyv

bemutatkozás

Cytat

Cytat

Keresés ebben a blogban

közösségi oldalak

                   

John Green születésnap | Gyertyafújás


A mai napon ünnepli 40. születésnapját John Green, a Csillagainkban a hiba és a Papírvárosok írója. Ismerjük csak meg jobban a szerzőt a sorok mögül. Íme pár érdekes tény.

1.)

John könyveiből megtudhatjuk, hogy hol élt. Indianapolis-ban született, ami a Csillagainkban a hiba helyszíne, élt Amszterdamban, ahol a filmadaptációt forgatták és Orlandoban nőtt fel, amit a Papírvárosokból ismerhetünk. John Green Alabamában járt bentlakásos iskolába, amely nem sokban különbözött az Alaska nyomában Culver Creekjétől.

2.)

Imád tinédzsereknek könyvet írni. "A tizenévesek szellemileg rendkívül kíváncsiak, és én szeretek nagy kérdésekkel őszintén foglalkozni." Nyilatkozta az író 2015-ben.

3.)

A sírás nem idegen Johnnak. Az író bevallotta, hogy minden nap sírt a Csillagainkban a hiba forgatása során.


4.)

A foci nagy szerelmese. Persze nem ő az egyetlen, aki ezt elmondhatja magáról, viszont 2010-ben létrehozott egy Twitter fiókot, ahol amerikai és európai fociról egyaránt tweetel. Nem mellesleg hatalmas Liverpool rajongó.

5.)

A Csillagainkban a hibát egy olyan embernek ajánlotta, aki soha nem olvasta a könyvet. Ez a személy nem volt más, mint Esther Earl, akivel még 2009-ben ismerkedett meg egy Harry Potter konferencián. A lány 2010-ben rákban halt meg tizenhat évesen.

6.)

Eredetileg cameoszerepet szántak neki a Csillagainkban a hibában. Annak a lánynak alapította volna, aki Hazel oxigéncsövéről kérdez. A filmből végül kivágták, és a jelentések szerint John teljesen elfogadta ezt a döntést.


7.)

Annak ellenére, hogy milyen elegáns szavak kerülnek a papírra, és milyen szépen beszél az oktató videóiban, valójában eléggé piszkos szája van. Persze ez a mai világban már sok emberre igaz...

8.)

2015-ben elárulta, hogy ha választania kellene a filmek és a YouTube közül, ő az utóbbit választaná.

9.)

A szuperhős képessége mások tudatába való betörés lenne. Az egyik interjúja során árulta el, hogy bele szeretne mászni mások fejébe és egy ideig azonosulna velük, így meg tudná érteni őket. 


10.)

Az angolul tudók nagy örömére 2017. október 10-én újabb John Green regénnyel lehetünk gazdagabbak, ugyanis új könyve jelenik meg, ami a Turtles All the Way Down címet fogja viselni.


1 megjegyzés:

  1. Aaa az egyik kedvenc írom! Már nagggyon várom azt a könyvet! És boldog szülinapot neki!

    VálaszTörlés

© FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | PATREON.