Hírek, kritikák, érdekességek és minden, ami könyv

bemutatkozás

Cytat

Cytat

Keresés ebben a blogban

közösségi oldalak

                   

Helyek, ahova minden könyvmolynak el kell jutni


Biztos érezted úgy egy kedvenc könyvedből készített film nézése közben, hogy bárcsak elmehetnél a forgatási helyszínre. A "Helyek, ahova minden könyvmolynak el kell jutni" sorozatban feltérképezzük, hogy hova érdemes ellátogatni egy-egy utazás során.
Ebben a cikkben a Harry Potter rajongók számára kedvezünk

King's Cross pályaudvar, London



Talán ez az egyik leglátogatottabb Harry Potter helyszín, ugyanis itt található a híres 9 és 3/4 vágány. A filmekben a 4. és 5. vágányt átszámozták 9-re és 10-re. A széria sikerének köszönhetően alakították ki a fél kocsit, amin Harry táskái és Hedvig kalitkája lóg ki a falból. Rengetegen készítenek itt képet, ahogy "nekifutnak" a falnak, miközben kedvenc Roxfortos házuk sála lobog a nyakuk körül. Ha itt jársz, nézz be a Harry Potter boltba is, hátha találsz magadnak valamit.


Leadenhall Market, London


Aki Londonban jár, látogasson el ide, ugyanis az Abszol Út és a Foltozott üst jeleneteit ezeken a szűk utcákon vették fel a Bölcsek kövében és a Titkok kamrájában.









Durham Cathedral, Durham


A katedrális öreg falai között forgatták Roxfort külső jeleneteit. A Bölcsek kövében a hófödte udvaron láthatjuk Harry-t Hedviggel a karján. A stáb a Titkok kamrájában itt tanulják meg, hogy hogyan kell egy állatot talpas pohárrá változtatni.
Idegenvezetés napi kétszer, vagy háromszor van, ennek fejenkénti ára £5. A toronyba a belépő felnőtteknek £5, míg 16 éven aluliaknak £2,5.



Alnwick Castle, Northumberland


Szintén a Roxfort külső helyszíneit forgatták Anglia második legnagyobb lakott kastélyában. Itt repült először seprűn Harry, illetve itt ismerkedett meg a Kviddics szabályaival is.
A belépés 20 percig ingyenes, a jegy ára felnőtteknek £13,95, gyerekeknek £7,20. Online foglalás esetén 10% százalékot tudtok spórolni.
Online foglalás itt



New College és Christ Church College, Oxford


A stáb a trimágus tusa idején látogatott el Oxfordba. New College-ben vették fel azt a jelenetet, mikor Harry megtudja, hogy őt gúnyoló kitűzők terjednek a diákok között.
A Christ Church College nagyterme annyira lenyűgözte Chris Columbust, az első két film rendezőjét, hogy szinte ahogy volt, az egészet felépítette a stúdióban, ahol a Nagy Terem jeleneteit vették fel. Illetve Roxfort híres lépcsői is itt találhatók.



Gloucester Cathedral, Gloucester


Emlékszel arra a jelenetre, mikor Harry-ék először megpillantják a trollt a mosdó felé menet? Vagy arra, mikor Harry megtalálta a kővé dermedt Mrs. Norrist a farkánál a falra lógatva? Nos, a roxforti folyosós jeleneteknek a Gloucester Katedrális adott otthont.
A látogatás pedig ingyenes.






Lacock Abbey, Lacock


Lacock egy középkori falu, már csak a gyönyörű, öreg épületek miatt is érdemes ellátogatni oda. Az apátságban forgatták Piton professzor osztálytermében játszódó jeleneteket, de az egyik szobában található üst nem egy filmes ereklye, hanem egy 1500-ban készült antwerpeni darab, melyet az apácák konyhájában használtak.
A rajongók itt találják azt a szobát is, ahol Harry először belenéz Edevis tükrébe.



Harrow Old Schools, London


"Helyesen leviOsa, nem pedig leviosA" mondta Hermione, majd Flitwick professzor nagy örömére elsőként az osztályból lebegtetni kezdte a tollat. Igen, Filtwick proff termét ebben az öreg iskolában látogathatják meg a rajongók. Csak aztán ügyelj, hogy hova teszed a hangsúlyt!







Bodleian Library Divinity School, Oxford


Ha Oxfordban jársz, nézz be ide. A gyönyörű épületben nemcsak a gyengélkedőben és a könyvtárban játszódó jeleneteket forgatták, hanem McGalagony professzor itt tanította meg Harry-éket táncolni.
A belépő £1.







Millenium híd


Londonban sétáljunk át Temzén átívelő gyalogos hídon. Ez volt az a híd, mely a Félvér herceg drámai kezdésében összeomlik.










és most jön a kihagyhatatlan *dobpergés*

Harry Potter Stúdió, Leavesden



Minden Harry Potter rajongó álma, hogy eljusson ide. Hogy miért? Mert itt szinte minden megtalálható! Helyszínek, kellékek, jelmezek, vizuális effekt bemutató, lények életrekeltésének módja, modellek, tervek, és természetesen egy hatalmas bolt is, ahol egy rajongó rengeteg pénzt elkölthet, ha nem figyel. Úgyhogy csak óvatosan!
Mivel rengetegen látogatják meg a stúdiót, érdemes előre lefoglalni a jegyet, amit helyszínen lehet átvenni. (Mert az e-mailben kapott kinyomtatott jegyet kicserélik egy rendesre)

Az utazás megszervezéséhez olvasd el EZT
Jegyvásárláshoz kattints IDE

Ha már jártál a felsorolt helyek közül valahol, írd meg tapasztalataidat, hogy mások is okulhassanak belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | PATREON.