Hírek, kritikák, érdekességek és minden, ami könyv

bemutatkozás

Cytat

Cytat

Keresés ebben a blogban

közösségi oldalak

                   

Rick Riordan - The Burning Maze | Könyvelôzetes


2018. május 1-jén jelenik meg Rick Riordan The Burning Maze, azaz Az égő labirintus című könyve külföldön. Ez a The Trials of Apollo (Apollón próbái) című sorozat harmadik kötete, mely az említett isten 16 éves ember bőrébe ragadt kalandjait meséli el. Íme a hozzá készült frappáns "trailer". A magyar felirat elérhető hozzá!



A könyv fülszövege:

A korábban dicsőséges isten, Apollón, aki Zeusz büntetésének köszönhetően került a földre, most  egy Lester Papadopoulos nevű kínos halandó tinédzser. Annak érdekében, hogy visszanyerje helyét az Olimposzon, Lesternek vissza kell hoznia az öt eltűnt orákulumot. Ezt a lehetetlen feladatot anélkül kell elvégeznie, hogy bármilyen isteni hatalma lenne, és közben kötelesnek kell lennie Démétér egy zavaró lányának, Megnek. Nagyon köszönöm, apa.


Néhány félisten barát segítségével Lesternek sikerült túlélni az első két próbát, egyet a Félvér Táborban és egyet Indianapolis-ban, ahol Meg megkapta a Sötét Próféciát. A szavaiból, amiket a Memória Trónján ülve mondott, kiderült, hogy a római császárok gonosz triumvirátusa a Jupiter tábor elleni tervez támadást. Miközben Leo elindul Festus-szal, hogy figyelmeztesse a római tábort, Lesternek és Megnek át kell menniük a Labirintuson, hogy megtalálják a harmadik császárt - és az orákulumot, aki szójátékokban beszél - valahol az amerikai délnyugaton. A homállyal burkolt próféciában egy csillogó remény van: egyedül a patás vezető tudja az utat. Lesz egy szatír a társaságukban, és Meg tudja is, hogy kit kell hívjon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | PATREON.