Hírek, kritikák, érdekességek és minden, ami könyv

bemutatkozás

Cytat

Cytat

Keresés ebben a blogban

közösségi oldalak

                   

Jön az Ambrózy báró esetei negyedik része!


Gondolom, nem csak engem készített ki az olvasók közül Böszörményi Gyula Ármány és kézfogó című könyvének brutális függővége. Ráadásul az író molyon is hallgatott: sokáig semmi információ nem volt a készülő kötetről, csak annyit lehetett tudni, hogy nagy valószínűséggel karácsonyra jelenik meg.

Tegnap a rajongók legnagyobb örömére új karc jelent meg, ami- ahogy eddig is megszokhattuk- sok olyan információt tartalmaz, ami tovább csigázza mindenki fantáziáját. Nem is húzom tovább a dolgot, következzen a karc:

"Lássuk csak, hol is tartunk. Mármint az Ambrózy negyedik kötetével. Mert hogy tartunk, tartanunk kell valahol, az hót ziher. Nagyon közel van az a karácsony. Túl közel. Hajaj. 
Amint odúmból időnként kitekintek, azt látom, hogy mindenki nyaral. Még Mili is, amit egy fényképpel igazoltak épp itt, a molyon. Nagyon helyes, nyaraljatok csak, én viszont nem tehetem. 
Tegnap elkészült az Ambrózy IV. első hét fejezete. Ez persze így nem pontos, mivel ezt a regényt olyan módszerrel írom, amilyennel még egyetlen történetemet sem. Úgy döntöttem, hogy előbb a köztes fejezeteket írom meg – mert persze itt is lesz felosztás, mint eddig az egy Emma, három Mili fejezet felosztás, csak épp ebben a kötetben egy Richárd-két Mili beosztás lesz a követendő. Ebből talán már ki is derült, hogy Richárd hét fejezete készült el eddig, ami gyakorlatilag külön regényként is olvasható. Tartottam tőle, de rendkívül gördülékenyen ment: remélem, olvasni sem lesz nehezebb. 
Most következnek tehát Mili fejezetei. Nem számítok semmi jóra, kemény menetnek ígérkezik. Ráadásul mindig közbetenyerel valami. Az utóbbi napokban kisebb műszaki katasztrófák sora szakadt a nyakunkba, és ez erősen hátráltatta a munkát [ráadásul még nem sikerült teljes mértékben megoldani a dolgot]. Aztán vannak itt jó dolgok is. A megyei lapokat kiadó vállalat keresett meg, hogy írjak nekik egy krimit, amit folytatásokban közölnének hat napon át. Ez nagyszerű ötlet [valaha minden újság közölt irodalmat, de ez mára elkopott], úgyhogy félretettem kicsit Ambrózyt és megírtam a Vendelin álma című kriminovellát, ami 1910-ben Pozsonyban játszódik. Hogy mikor kezdik közölni, azt még nem tudom. 
Holnap pedig nagy nap lesz: meglátogat ama titokzatos producer hölgy, aki már a karácsonyi Ambrózy-beszélgetésen is megbújt a közönség soraiban, és vele tart a Tivoli Film vezetője, hogy aláírjuk a szerződést. Nem, sajna nem az Ambrózy megfilmesítéséről szól a dolog – az még várat magára –, helyette a Lúzer Rádió, Budapest! kerül majd vászonra, ha összejön. Ezer akadály van még, de mi holnap megtesszük az első lépést. Közben már készül a Lúzer musical zenéje [emiatt is lesz egy kemény munkaidőszakom hamarosan, mikor is a dalok közé bé kell pásszítani a prózát], és a Kucó-ból készült filmet is vágják már. 

Csoda, hogy Mili késésben van? 


A mellékelt fotó a bécsi derbín készült, a FORTEPAN gyűjteményéből való, és szerintem látható rajta Ambrózy báró – tessék kitalálni, melyik úr ő."



Forrás: moly.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | PATREON.